Liikkumalla hyvää

20230613 120139

Corexin työntekijät liikkumalla hyvää - Hyvinvointia ja hyväntekeväisyyttä

Corex tarjoaa liikuntaa, hyvinvointia ja yhteiskuntavastuuta

Corex tarjoaa henkilöstölleen monipuolisia työsuhde-etuja ja kannustaa näin jokaista työntekijää liikkumaan arjessa enemmän. Corexin tavoite on olla myös yhteiskunnallisesti vastuullinen toimija. Syksyllä 2023 yritys toteutti hyvinvointikampanjan, jossa kerättiin tällä kertaa varoja lahjoitettavaksi MIELI Satakunnan mielenterveys ry:lle. Työntekijät saivat äänestämällä itse valita lahjoituskohteen.

Kampanjalla Corex kannusti työntekijöitä liikkumaan hyvän asian puolesta. Mikä tahansa vähintään 30 minuuttia kestävä liikuntasuoritus hyväksyttiin yhdeksi suoritusmerkinnäksi.

Kampanja tarjosi mahdollisuuden tehdä hyvää liikkumalla

Antti Weckström työskentelee Corexin Porin tehtaalla. Työpäivän päättyessä työvaatteet vaihtuvat liikuntavaatteisiin. Yhtenä päivänä Antti menee kuntosalille, toisena hän harrastaa uppopalloa. Joka päivälle on jotain, sillä liikunta kuuluu oleellisesti Antin elämään. Antti on juossut muun muassa muutaman maratonin ja osallistunut polkujuoksuun Karhunkierroksella 58 kilometrin taipaleen verran. Hän on suunnitellut osallistuvansa tulevaisuudessakin juoksukisoihin. Kisoihin treenaamiseen menee todella paljon aikaa, jotta on mahdollista juosta yli kahdeksan tuntia.

Myös Antti osallistui syksyn hyvinvointikampanjaan. Vaikka hän oli jo entuudestaan aktiivinen liikkuja, kampanja tarjosi mahdollisuuden tehdä hyvää liikunnan kautta.

Antti arvostaa Corexin järjestämää hyvinvointikampanjaa. Kampanja oli tehokas myös sen vuoksi, että se ei ollut sidottu tiettyyn paikkaan. Jokainen sai osallistua haluamastaan paikasta, mikä teki osallistumisesta vaivatonta. Ensimmäinen hyvinvointikampanja oli paikkasidonnainen, joka tosin oli minulle helppo, koska asuin suorituspaikan lähellä.

IMG 0487

600 suorituksen haaste: tavoitteena täysi tukisumma

Corexin hyvinvointikampanjan tavoite oli saada kokoon yhteensä 600 liikuntasuoritusta, joista jokaisen kesto oli 30 minuuttia. Tavoitteeseen päästiin, ja yritys sai kerättyä kasaan täyden tukisumman. Kampanja alkoi syyskuun puolivälissä ja kesti marraskuun loppuun asti. Lahjoitus käytiin luovuttamassa MIELI Satakunnan mielenterveys ry:lle tammikuussa 2024.

20221124 114058

Kampanjalla hyvinvointia yhteisön ja itsensä hyväksi

Anttia motivoi Corexin hyvinvointikampanjassa ennen kaikkea halu kantaa kortensa kekoon. Antin mielestä on hyvä asia, että työnantaja lahjoittaa rahaa yhteiskuntaa hyödyttäviin kohteisiin ja samalla innostaa henkilöstöä liikkumaan.

– Työstä itsessään ei monelle tule liikuntaa. Siksi tällaisella hyvinvointikampanjalla on iso merkitys. Porukka saadaan liikkeelle ja sitä kautta lopulta voidaan luoda jopa uusi rutiini. Aloittaminen on yleensä kaikkein hankalinta, Antti pohtii.

20230612 104850

Hyvinvointietuja uimahallista työsuhdepyörään

Corexin henkilöstöllä on jatkuvina etuina käytössään uimahalli, työpaikan oma kuntosali, ePassi ja mahdollisuus työsuhdepolkupyörään.

ePassia voi käyttää erilaisiin hyvinvointipalveluihin eri puolilla Suomea. Antti hyödyntää ahkerasti ePassia, joka tukee hänen vapaa-ajan harrastamista.

– On hienoa, että tällainen etu on olemassa. Epassia on helppo käyttää, kun se kulkee puhelimessa mukana kaikkialle. Olen esimerkiksi maksanut sillä juoksukisojen osallistumismaksuja, käynyt laskettelemassa, hieronnassa ja salilla, Antti kertoo.

Työntekijöihin hyvinvointikampanjalla ja työsuhde-eduilla on ollut iso vaikutus. Kun etu on olemassa, tulee sitä myös helpommin käytettyä.

– Kyllä tällä varmasti on ollut merkitystä työntekijöiden jaksamiseen. Ja ainakin omalla kohdallani kaikki nämä edut ovat nostaneet omaa tyytyväisyyttä, Antti pohtii.

Antin hyvinvointistrategia - edut täydessä käytössä

Antin mielestä työpaikan kuntosali on todella hyvä, sillä siirtymisiin ei kulu ylimääräistä aikaa. Parhaimmillaan hän on käyttänyt kuntosalia noin kaksi kertaa viikossa.

Niin ikään hän tarttui Corexin tarjoamaan työsuhdepolkuyöräetuun ja on hankkinut itselleen maastopyörän.

– Kuljen pyörällä työmatkat ja olen osallistunut sillä pariin maastopyöräkisaan.

Edes talvi ei jarruta Antin menoa. Hän pyöräilee kesät talvet. Erityisesti hän arvostaa sitä, että työpaikka on sen verran lähellä, että työmatka on mahdollista kulkea pyörällä.

Corex koolla -tilaisuus yhdistää työtä ja liikuntaa

Lopuksi Antti kehuu vielä koko henkilöstölle järjestettäviä Corex koolla -tilaisuuksia, joissa käsitellään yrityksen asioita.

– Se on hieno mahdollisuus tuoda liikuntaa mukaan yhteisiin kokoontumisiin, eikä vain niin, että istuisimme jossain ja kuuntelisimme.

Yksi vuoden aikana järjestettävistä Corex koolla tilaisuuksista pidetään hyvinvointiteemalla, jolloin tapahtumaan liittyy myös liikunnallisia aktiviteetteja varsinaisen tiedotustilaisuuden lisäksi.

Liikunta on myös vaikuttanut työpaikan yhteisöllisyyteen. Työkavereista voi saada seuraa vaikkapa kuntosalille.