Uratarina - Joona

IMG 04641 2023 10 04 134106 vgjd

"Yhteistyötä yli rajojen ja uuden oppimista joka päivä"

Joona (24), järjestelmäasiantuntija Corex Finlandin Porin kartonkitehtaalla

"Huomasin opiskeluaikanani mielenkiintoisen Corexin kesätyöpaikkailmoituksen ja päätin hakea siihen. AMK-opintoihini piti sisällyttää 30 opintopisteen työharjoittelu. Tiesin, että Porissa on kartonkitehdas, mutta sen enempää en Corexista tiennyt. Aloitin kesätyössä toukokuussa 2021 ja tuota kesätyötä jatkettiin, kunnes minut vakinaistettiin. Nyt olenkin ollut Corexilla töissä noin 2,5 vuotta. Työnkuvani on hyvin laaja ja opin joka päivä lisää.

Itsenäisyys korostuu järjestelmäasiantuntijan työssä

Järjestelmäasiantuntijan työ on hyvin itsenäistä, sillä samassa roolissa meillä ei ole Suomessa muita. Työpäiväni vaihtelevat sisällöltään paljon, ja teen työt pääasiassa Porissa. Pystyn etänä auttamaan IT-asioissa Loviisan, Imatran ja Liljendalin tehtaissa työskenteleviä työntekijöitä. Olen myös käynyt paikan päällä kaikissa tehtaissa, ja keskimäärin minulle kertyy muutama useamman päivän työmatka vuodessa.

Meillä on Corexilla kansainvälinen IT-tiimi, johon olen päivittäin yhteyksissä. IT-tiimiläisiä työskentelee esimerkiksi Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa. Englannin kielellä pärjää hyvin ja me pystymme tuuraamaan toisiamme esimerkiksi käyttäjätuen puitteissa.

Aloittaessani tehtävässäni minua perehdytti kahden kuukauden ajan edellinen järjestelmäasiantuntija. Tämän jälkeen IT-tiimin johtaja Iso-Britanniasta oli tukenani melkein vuoden ajan. Häneltä saattoi aina kysyä neuvoa, sillä varsinkin alussa oli paljon opittavaa!

Minulle ei ollut ehtinyt kertyä juurikaan pidempää työkokemusta eri työpaikoista, sillä aloitin tehtävässä opiskeluaikanani. Ennen pandemiaa asensin johtosarjoja tuotantopalveluiden puolella.

Suoraan koulusta alan töihin

Olen onnekas, sillä juuri kun opintoni alkoivat olla loppusuoralla, vapautui Corexilla koulutustani vastaava työpaikka.

Olen Salosta kotoisin ja tulin Poriin opiskelemaan. Harjoittelupaikkaa hain lähinnä Porin alueelta ja pääsin Corexille ensin kesätöihin ja myöhemmin työsuhteeni vakinaistettiin.

Tein opinnäytetyön töiden ohella, ja valmistuin tietojenkäsittelytieteen tradenomiksi keväällä 2022. Ajatuksissa olisi tehdä vielä myöhemmin ylempi AMK-tutkinto.

Työn ohella olen saanut syventää tietämystäni. Tästä hyvänä esimerkkinä kun esimieheni suosituksesta suoritin vuoden mittaisen “Cyber Master”-erikoisammattitutkinnon, joka käsitteli laajasti kyberturvallisuutta.

Jatkuva oppiminen on työn suola

Työnkuvani on hyvin laaja, huolehdin esimerkiksi tietoverkosta, tietoturvapuolesta, IT-infrastruktuurista, käyttäjähallinnasta ja olen mukana kehitystehtävissä. Työpäivien sisältö ja pituus vaihtelee projektien mukaan ja sen mukaan, kuinka paljon IT-toiminnoissa tarvitaan apua.

Välillä haasteena on se, mitä tulee priorisoida päivissä, sillä aika ei riitä kaikkeen saman päivän aikana. Kansainvälinen tiimi voi tuurata minua yleisissä toiminnoissa, mutta paikallisissa tehtävissä olen aina itse mukana. Toisaalta tehtävien laajuus on juuri se paras puoli työssäni. Päivät ovat vaihtelevia, minulla on vapaus tehdä työtäni itsenäisesti ja näen yleensä konkreettisesti työni jäljen. Opin joka päivä uutta, oppiminen ei tässä työnkuvassa koskaan lopu ja se on ilo.

Tulevaisuuden tavoitteena minulla on hallita mahdollisimman hyvin työni sisältämä kokonaisuus. Ala kehittyy ja muuttuu koko ajan. Ammattikorkeakoulussa käsittelimme IT-asioita hyvin laajalti, mutta silti olen saanut oppia Corexilla jatkuvasti uutta."