Uratarina - Lea

Lea kuva1 edit

"Tsupparista yksikön vetäjäksi"

Corexin hylsytehtaan vetäjä Lea Jaatinen jättää taakseen monipuolisen ja vaiherikkaan työuransa siirtyessään vapaiden jälkeen eläkkeelle myöhemmin tänä vuonna. Lea on työskennellyt 43 vuotta metsäteollisuudessa ja sen vuoksi hän on tuttu kasvo monelle. Valtaosan työurastaan hän on työskennellyt Stora Enso Imatran tehtailla ja viimeiset 11 vuotta Kaukopäässä sijaitsevalla hylsytehtaalla, Corexilla.

Lean työura alkoi 16-vuotiaana tsupparina Enso-Gutzeitin taimitarhalla. Enso-Gutzeitin ammattikoulun aikana hän työskenteli tehtaan eri laboratorioissa ja Tutkimuskeskuksessa. Teknillisen koulun jälkeen opinnot veivät Lean opiskelemaan kaupallisia aineita Pietarsaareen.

Opintojen jälkeen Lea työskenteli Tainion tehtaalla 10 vuotta laboratorioiden esimiehenä. Töiden ohessa Lea suoritti lisäopintoja ja hänelle tarjottiin uusia haasteita Kaukopään CTMP-laitoksen projektissa. Projektin jälkeen Lea toimi Laatupalveluosaston kehitysinsinöörinä 2 vuotta ja osastopäällikkönä 12 vuotta.

Kaukopää kesä2022

Monipuolinen ura

Vuonna 2010 Leaa kutsuivat uudet kuviot, tällä kertaa Imatran tehtaiden materiaalivirtojen kehitystyössä. Vuonna 2012 Puolan Ostrolekassa kaivattiin puolestaan apua laadunhallinnan käynnistämisessä, kun tehtaalle rakennettiin uusi kartonkikone. Lea lähti kolmeksi kuukaudeksi tukemaan projektityötä ja matkalla vierähtikin kahdeksan kuukautta. Puolan komennuksen ollessa loppusuoralla Leaa pyydettiin tuuraamaan Corenson hylsytehtaan vetäjää. Kolmen kuukauden pesti venyi lopulta yli 11 vuoteen.

Monipuolinen ura, riittävän haasteelliset työtehtävät sekä toimiminen asiakasrajapinnassa ovat antaneet Lealle voimavaroja ja positiivista draivia pitkän työuran eri vaiheissa. Vapaiden jälkeen Lealla alkaa uusi elämänvaihe.

”Kiitos kaikille työtovereille ja yhteistyökumppaneille, että olet tehnyt työmatkastani ikimuistoisen ja kulkemisen arvoisen. Yhdessä on jälkiä historian kirjoihin jätetty. Suuri tulevaisuuden suunnitelma on, ettei ole mitään suunnitelmaa, mutta unelmia minulla on sitäkin enemmän.”