Kesä Corexilla - Jere

Kesätyöntekijä Jere kuva

”Itsenäistä työtä, mutta silti yhdessä.”

Jere (21), vastaanottaja Corex Finlandin hylsytehtaalla Loviisassa

”Toimin tänä kesänä vastaanottajan roolissa Loviisan tehtaalla, jossa valmistamme kartonkihylsyjä. Opiskelen rakennustekniikan insinööriksi.

Tulin Corexille, koska tämä oli tuttu paikka entuudestaan. Olin ollut edellisenä kesänä vuonna 2022 kokopäivätyössä kesätyöntekijänä pohjapuolen koneapulaisena. Aikaisemmin olin ollut neljänä kesänä Tienaa tonni-työn kautta tehtaalla.

Palkka täällä on kilpailukykyinen ja tykkään tosi paljon siitä, että nuorille annetaan myös vastuuta ja olemme samanvertaisia. Tietenkin myös osoitamme, että olemme vastuun arvoisia.

Tästä hyvänä esimerkkinä on se, kun viime vuoden kesätöiden jälkeen tein koneapulaisen perehdytysohjeen osana koulun työharjoittelua.

Monipuolinen tausta auttoi hahmottamaan omat vahvuudet

Ennen Corexia ja rakennustekniikan insinöörin opintoja valmistuin lukiosta ja menin heti töihin. Olen työskennellyt niin kaupan kassalla kuin huoltamotyöntekijänä ja monissa tunnetuissa yhtiöissä, kuten Fortumin ja UPM:n tehtailla ja Suomalaisen kirjakaupan päävarastolla.

Monien eri töiden kautta huomasin pian omat vahvuuteni ja mitkä työt sopivat minulle parhaiten. Toisaalta huomasin myös, mikä ei ollut ihan omaa alaa.

Vastaanottajan työ on vastuullista

Vastaanottajana valvon laatua. Työni on tarkkaa ja vaatii jatkuvaa valppautta. On tärkeää havaita laatuongelmat nopeasti ja tehdä tarvittavat korjaukset.

Työskentelemme itsenäisesti mutta silti yhdessä. Meitä on neljä kesätyöntekijää ja vakituiset työntekijät. Työkavereina minulla on koneenhoitaja, koneapulainen ja nosturinkuljettaja, joiden kanssa yhteistyö pitää olla saumatonta.

Ongelmatilanteita työssä sattuu harvoin, mutta niitä voi tulla eteen. Silloin voi saada ahaa-elämyksiä, kun selvitämme ongelman.

Kesätöideni alussa kävi esimerkiksi niin, että kasetti täytettiin robotilla, ja ajon aikana huomasimme, että varvit ovat epätasaisesti. Kun sen kerran korjasimme, osaan nyt itse yhdessä nosturinkuljettajan kanssa korjata sen, mikäli käy samalla lailla.

Robotit ovat työssämme jo arkipäivää. Ne helpottavat ihmisen työtä, eivät tarvitse taukoja ja ovat aina yhtä tehokkaita. Silti tehtaalla tarvitaan ihmisiä edelleen, sillä muuttuvia tekijöitä on niin paljon. Apuna robotit ovat hyviä, mutta eivät korvaa ihmistyötä.

Työ edellyttää aitoa kiinnostusta ja ongelmanratkaisukykyä

Jos työ paperiteollisuudessa kiinnostaa, aina kannattaa hakea Corexille! On hyvä lukea uratarinoita ja tutustua niin itse alaan kuin Corexiin. Voit erottautua haussa ihan sillä, että tiedät tästä alasta.

Corex on mielestäni reilu työnantaja, joka pitää työhyvinvoinnista huolta. Meillä on esimerkiksi Epassi, jota voi hyödyntää monissa eri paikoissa ympäri Suomen.

Palkat ovat tässä yrityksessä hyviä, mutta pelkästään sen takia ei kannata tulla. Tähän työhön tarvitaan myös aitoa kiinnostusta. Lisäksi tarvitaan ongelmanratkaisutaitoja, oma-aloitteisuutta ja halua oppia uutta ja olla parempi. Ratkaisevinta on oma asenne.

Etenkin työn alussa informaation määrä oli valtava. Toisaalta perehdytys myös oli todella kattava. Alussa auttoi, kun olin tehnyt muistiinpanoja. On huomattava, mitkä asiat pitää oppia nopeasti ja toiset asiat oppii työn kautta.

Viihdyn töissä tosi hyvin ja näen itseni Corexilla myös tulevaisuudessa vaikkapa vakituisena työntekijänä.”