Kesä Corexilla – Mico

Kesätyöntekijä Mico kuva

”Tämä on kivaa työtä, jossa parasta ovat työkaverit”

Mico (19), prosessihenkilö Corex Finlandin Imatran hylsysahalla

”Löysin Corexin kesätyöpaikan sattumalta netistä. Äitini vinkkasi, että kannattaisi katsoa tehdasalueen yritysten ilmoituksia, ja niin löysin Corexin. Soitin ja tiedustelin tarkemmin työtehtävistä ja minut valittiin tehtävään pienen matikkatestin suorittamisen jälkeen.

Periaatteessa minulla oli kolme vaihtoehtoa tämän kesän työpaikaksi, mutta valitsin Corex Finlandin, sillä yritys teki minuun erittäin positiivisen vaikutuksen.

Haastattelussa työnantajat/esihenkilöt olivat aidosti mukavia ja kiinnostuneita minusta. Myös työyhteisön koko vaikutti päätökseeni, sillä tiesin, että pääsisin nopeasti tutustumaan muihin työntekijöihin. Kuulosti kivalta, että kaikki tuntevat toisensa.

Minulla on lukiotausta ja syksyllä aloitan yliopistossa yhteiskuntatieteiden opinnot. Varsinaisesti tältä alalta ei ollut kokemusta, mutta olen ollut rakennushommissa jonkin verran ja tehnyt metsänhoitoa sukuni kautta. Yhden kesän olin kaupassa töissä ja lisäksi olen työskennellyt piha-aluetyöntekijänä.

Pieni työyhteisö, jossa myös tunnen ihmiset

Työskentelen Corexin Imatran toimipisteellä hylsysahalla prosessihenkilönä. Täällä on kaksi sahaa, joissa työskentelemme vuorotellen.

Minulla on työpari, eli yksin ei tarvitse aina työskennellä. Työvuoroni vaihtelevat kolmivuorotyön mukaan, jolloin teen kahdeksantuntista työvuoroa aamu-, ilta- tai yövuorossa.

Työvuoro alkaa aina lyhyellä keskustelulla, jossa käymme läpi tärkeimmät asiat, kuten laitteiden toiminnan ja mahdolliset isommat tilaukset. Työtehtäviini kuuluu sahaamista, laadunvarmistusta, lastaamista ja myös siivoamista. Työturvallisuus on tärkeää, ja pidän huolen siitä, että kaikki sujuu turvallisesti.

Työkaverit ovat ehdottomasti parasta tässä työssä. On mukavaa, kun työyhteisön on sen verran pieni, että tunnen myös muut työntekijät.

Työyhteisömme koostuu eri-ikäisistä työntekijöistä, ja olen tullut kaikkien kanssa erittäin hyvin juttuun. On hienoa, että meillä on myös vanhempia työntekijöitä, jotka tietävät paljon yrityksestä ja työstä. Heiltä saa aina apua tarvittaessa.

Työasiat jäävät työpaikalle

Kun aloitin täällä, minulle tarjottiin kattava perehdytys. Alussa oli paljon uutta tietoa, mutta pystyin omaksumaan sen yllättävän hyvin. On ollut palkitsevaa huomata, että työt alkavat sujua ja pystyn tekemään tehtäväni itsenäisesti ilman jatkuvaa ohjausta.

Tämä työ vaatii hyvää lähimuistia ja numeroiden hallintaa, mutta ei tarvitse olla matematiikassa nero. Perusmatematiikka riittää. Jos muistaa numerot ja osaa laskea päässä, se helpottaa työntekoa. Työssä tulee olla tietenkin asiallinen ja vastuullinen.

Kaikkiaan voi sanoa, että tämä on kivaa työtä. Riittää, että tekee oman osuutensa päivän aikana, jolloin työasiat jäävät työpaikalle. Turha hosuilu ei auta, koska työt eivät koskaan lopu ja aina on tekemistä.

Asiat hoidetaan hyvin

Corex Finlandilla asiat hoidetaan hyvin. Täällä tiedetään, mihin yksi ihminen pystyy ja saa sopivasti vastuuta, ei liikaa yhdelle ihmiselle.

Muut luottavat, että osaamme työmme ja toisaalta voimme itse vaikuttaa työhön. Työ ja työympäristö muovautuvat sen mukaan, miten työntekijä sen haluaa. Toki määrätyt työtehtävät pitää tehdä.

Voisin hyvin nähdä itseni tulevaisuudessa jatkamassa työskentelyä Corex Finlandilla. Yritys on laaja, jossa on prosessitöiden lisäksi myös hallinnollisia töitä. Näkisin, että tämä ala kehittyy koko ajan ja tarpeetkin voivat muuttua.”