Kesä Corexilla - Oskari

Kesätyöntekijä Oskari kuva

”Tehtaalla oppii enemmän kuin konttorilla istuen”

Oskari (25), sähköpuolen kunnossapidon työnjohtaja Corex Finlandin kartonkitehtaalla Porissa

”Aloitin kesätyöt Porin kartonkitehtaalla toukokuussa. Toimin tehtaan sähköpuolen kunnossapidon työnjohtajan kesälomasijaisena. Olen töissä tehtaalla neljä kuukautta eli toukokuusta elokuun loppuun saakka, sitten palaan kouluun.

Opiskelen parhaillani sähköautomaatioinsinööriksi ja minulla on kaksi vuotta opintoja takana. Valmistuin sähköasentajaksi ammattikoulusta vuonna 2017 ja tein muutaman vuoden sähköasentajan töitä, kunnes vuonna 2021 palasin koulun penkille suorittamaan insinööriopintoja.

Etsin alkuvuodesta 2023 itselleni opintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa, kun huomasin Corex Finlandin kesätyöpaikkailmoituksen Duunitori.fi -sivustolla. Kartonkitehdas ja sen tarjoamat työtehtävät vaikuttivat kiinnostavilta, joten lähetin heille hakemuksen. Pääsin työhaastatteluun ja sain paikan. Corex Finland ei ollut minulle tuttu yritys aikaisemmin, vaikka tiesin kyllä, että Porissa toimii kartonkitehdas.

Usein samanlaisia päiviä, mutta joskus edessä yllätyksiä

Teen tehtaalla vain päivävuoroa ja työpäiväni alkaa yleensä klo 7 ja loppuu klo 15.30.

Työpäiväni aloitan tarkistamalla työajanseurantajärjestelmästä, ketkä vuorossa olevista asentajista ovat työpaikalla ja päivitän mahdolliset poikkeamat henkilöstökalenteriin.

Seuraavaksi käyn läpi kerran vuorokaudessa tulevan tehtaan tuotantoraportin, josta näen, onko tehtaalla ollut kunnossapidollisia ongelmia ja minne sähköasentajat pitää ensimmäiseksi lähettää. Päivittäin meillä on myös tehtaan toimihenkilöiden yhteinen aamupalaveri, jossa käydään ajankohtaiset asiat läpi.

Työhöni kuuluu myös päivittäisjohtamista ja resurssien hallintaa sekä kunnossapitoilmoitusten seurantaa toiminnanohjausjärjestelmässä. Työpäivieni kaava toistuu aika samanlaisena, mutta välillä tietenkin sattuu jotain yllättävää tai akuuttia, joka vaatii huomiota. Jos esimerkiksi koko tehtaan tuotanto pysähtyy ja kartonkikone pysäytetään, niin siihen liittyvät asiat hoidetaan heti.

Työssä oppii hahmottamaan tehtaan toimintoja

Työssäni parasta on sen monipuolisuus ja päivittäin vaihtuvat tapahtumat. Pyrin itse olemaan päivittäin tehtaan puolella niin paljon kuin mahdollista. Opiskelijana se auttaa hahmottamaan koko tehtaan toimintoja paremmin kuin pelkkä konttorilla istuminen.

Tehtaalla toimii tyypillisesti viisi sähköasentajaa, joiden johtamisesta pyrin osaltani vastaamaan. Asentajilta löytyy monenlaista osaamista. He ovat kokeneita ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus laitoksen toiminnasta. He pärjäävät hyvin hankalissakin tilanteissa.

Kahden kuukauden kokemuksella voin sanoa, että Corex Finland on ollut hyvä kesätyöpaikka insinööriopiskelijalle. Porin kartonkitehtaalla on monipuoliset automaatiojärjestelmät sekä erilaisia jännitejakelujärjestelmiä. Oppimisen kannalta se on hyvä asia, kun pääsee tutustumaan laajalla skaalalla erilaisiin järjestelmiin. Joka paikassa sellainen ei ole mahdollista.

Tuntuu myös, että Corexilla työntekijöitä arvostetaan ja palkitaan. Yrityksellä on hyvät työsuhde-edut, kuten ePassi, tehtaan kuntosali ja sauna. Myös kehitysedotuksista ja tavoitteisiin pääsemisestä palkitaan. Esimiehet ovat aina tarvittaessa tukena ja apua saa, jos tarvitsee.”