Yksi Suomen innostavimmista työpaikoista

DSC 2346

Corex Finlandin Porin kartonkitehdas jälleen Suomen innostavimpien työpaikkojen joukossa!

Porissa sijaitseva Corex Finlandin kartonkitehdas sai tänä vuonna jo toistamiseen Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Edellisen kerran tehdas palkittiin samalla tunnustuksella vuonna 2019.

Suomen innostavimmat työpaikat on tunnustus organisaatioille, jotka ovat saavuttaneet erinomaiset tulokset Eezy Flown toteuttamassa henkilöstötutkimuksessa.

Eezy Flow on palkinnut organisaatioita vuodesta 2015 lähtien. Se toteuttaa tutkimuksen vuosittain sadoille suomalaisille organisaatioille, ja siihen vastaa vuosittain yli 150 000 henkilöä.

– Oli hienoa huomata, että Corexin Porin tehtaan henkilöstökokemus ylittää ulkoisen vertailuaineiston tason, kun vertailukohteena on Suomen yleisnormi 2022, Corex Finland Oy:n HR-asiantuntija Kirsi Mustonen-Saari iloitsee.

Porin tehtaan PeoplePower -indeksi on yli Suomen keskiarvon

Porin kartonkitehtaan henkilöstötutkimuksen kokonaistulosta mittaava PeoplePower-indeksi on nyt 71,7 eli 3,2 pistettä Suomen yleisnormin yläpuolella.

PeoplePower-henkilöstötutkimuskonseptilla saadaan esiin henkilöstön omistautuneisuuden ja innostuneisuuden taso ja siihen vaikuttavat tekijät.

Konseptiin sisältyy neljä indeksiä, jotka kuvaavat eri asioita. Sitoutumisindeksi kertoo henkilöstön pysyvyyden ja sitoutumisen, johtamisindeksi kertoo johtamisen laadusta työntekijöiden kokemuksen kautta, suorituskykyindeksi kuvaa sitä, millaisia edellytyksiä tehokkaalle toiminnalle tarjoavat työpaikan arkipäivän käytännöt ja omistautuneisuusindeksi kertoo, kuinka horjumatonta on henkilöstön suhtautuminen omaan työhön ja organisaatioon.

Portin tehtaan PeoplePower-luokitus eli kokonaistulos suhteessa vertailuaineistoon on AA eli hyvä. Tämän tason saavuttaa 38 prosenttia Eezy Flown henkilöstötutkimukseen osallistuvista sadoista suomalaisyrityksistä.

Sitoutuneisuuden taustalla usko tehtaan tulevaisuuteen

PeoplePower-konseptin indekseistä suhteellisesti vahvin on sitoutumisindeksi. Sitä vahvistavat henkilöstön kokemukset organisaation oikeasta kehityssuunnasta ja valoisasta tulevaisuudesta.

Porin tehtaan kohdalla sitoutumis-, suorituskyky- ja omistautuneisuusindeksien muutokset edelliseen tutkimukseen verrattuna ovat positiivisia ja ulkoiseen vertailuaineistoon nähden hyvällä tasolla. Indekseistä vahvin on nimenomaan sitoutumisindeksi.

– Se että sitoutumisindeksiä nostaa eniten henkilökunnan kokemus Porin tehtaan oikeasta kehityssuunnasta ja usko sen valoisaan tulevaisuuteen, on hieno uutinen, Mustonen-Saari sanoo.

Porin tehtaan vahvuuksia on henkilöstön reilu kohtelu

Henkilöstötutkimuksen mukaan Corexin Porin tehtaan vahvuuksiin kuuluvat työnantajakuvaan ja johtamiskulttuuriin liittyvät asiat. Henkilökunta uskoo Porin tehtaan kehityssuuntaan ja asiakkaille koetaan tuotettavan erinomaisia tuotteita ja palveluita. Lisäksi henkilöstö kokee kohtelun olevan reilua ja tasapuolista.

Johtamiskulttuurissa Porin tehtaan vahvuutena nousee esiin muun muassa oikeudenmukainen palkitseminen ja henkilöstön kuuleminen päätöksiä tehtäessä.