Uratarina - Hannes

hannes-työnjohtaja-kuva

"Palkka tulee aina ajallaan"

Hannes (28), työnjohtaja Corex Finlandin hylsytehtaalla Loviisassa

”Olen työskennellyt Corex Finlandin palveluksessa täällä Loviisan hylsytehtaalla nyt vähän yli vuoden ajan. Siirryin Corexille yrityskaupan myötä, kun he ostivat Liljendalin hylsytehtaan. Siellä ehdin olla edellisen omistajan aikana seitsemän vuotta. Työskentelin pääasiassa hylsykoneella, jälkileikkurissa ja varastolla. Tein monenlaisia hommia.

Liljendalin hylsytehtaalle päädyin aikanaan enoni vinkistä. Olen koulutukseltani sähkö- ja automaatioasentaja ja hän kertoi, että siellä voisi olla kesätöitä tarjolla. Olin Liljendalin tehtaalla ensin useamman kesän töissä ennen kuin menin sinne vakituiseen työsuhteeseen.

Iso mutta joustava yritys

Corex on mielestäni hyvä työnantaja sen takia, että vaikka yritys on iso, se on myös joustava. Aina olen esimerkiksi saanut vapaata, kun olen tarvinnut.

Loviisan tehdas on sopivan kokoinen, tiivis ja joustava työyhteisö. Myös työsuhde-edut, kuten Epassi-etu ja erilaiset virkistyspäivät sekä pikkujoulut ovat mukavia. Palkka tulee myös aina ajallaan.

Parasta työssäni on sen vaihtelevuus, ettei jokainen päivä ole ihan samanlainen. Saan myös päivittäin ratkoa erilaisia ongelmia, siitä tykkään paljon.

Vaihtelevaa työtä ison tiimin johdossa

Täällä Loviisan hylsytehtaalla aloitin ensin työt hylsykoneella ja noin vuoden kuluttua siitä siirryin työnjohtajaksi. Tässä asemassa olen ollut vasta muutaman kuukauden ajan.

Teen päivätyötä ja minulla on yksitoista alaista. Työpäiväni ovat erilaisia ja työ on vaihtelevaa.

Työhöni kuuluu muun muassa raaka-aineiden tilaaminen, tuotannon seuraaminen ja tuuraajien hankkiminen sairastuneiden työntekijöiden tilalle. Lisäksi tehtäväni on yrittää ratkaista tuotannossa mahdollisesti eteen tulevia ongelmia. Jos esimerkiksi hylsykoneella jotain hajoaa, niin käyn kunnossapidon kanssa läpi, mitä pitää tehdä.

Tarvittaessa delegoin töitä eteenpäin. Ylipäänsä yritän saada kaiken toimimaan joustavasti.

Corex sopii työpaikaksi sellaiselle koneista kiinnostuneelle henkilölle, sillä hyvin pitkälti kaikki työt täällä tehdään koneiden kanssa.

Tällä hetkellä haluan keskittyä uuteen tehtävääni ja ottaa kopin uuden työn mukanaan tuomista hommista. Vasta sitten on aika miettiä jatkoa, mutta eteenpäin pitää kuitenkin aina mennä.”