Uratarina - Jerry

Tuotanto-operaattori Jerry kuva

"Työntekijöitä kuunnellaan ja palkitaan hyvistä aloitteista"

Jerry (29), tuotannon operaattori Corex Finlandin Porin kartonkitehtaan jälkikäsittelyssä

”Olen työskennellyt Corexin Porin kartonkitehtaan jälkikäsittelyssä nyt kahdeksan vuoden ajan.

Arvostan Corexin hyvää työilmapiiriä. Meillä on hyvä palkkaus ja työolosuhteet. Corexilla kuunnellaan työntekijöitä ja myös palkitaan heitä. Esimerkiksi kun työntekijä tekee hyvän aloitteen, josta on työnantajalle hyötyä, niin siitä voi saada rahallisen palkinnon.

Lisäksi Corexilla saa vaikuttaa omiin työtehtäviinsä ja siihen mitä tekee päivittäin. Tuotantopäällikölle voi esittää toiveita, jos haluaa esimerkiksi eri osastolle töihin.

Arvostan työnantajan rehellisyyttä ja avoimuutta työntekijöitä kohtaan. Kaikki tietävät, mitä työpaikalle kuuluu ja miten yrityksellä menee.

Jälkikäsittely- ja sähköhommia

Olen työskennellyt aika lailla samalla osastolla koko ajan. Työtehtäviini kuuluu esimerkiksi konerullan vaihto sekä pituusleikkurilla että pakkauslinjalla työskentely. Lisäksi teen välillä lisähommia lähetyksessä, jossa ajan trukkia ja lastaan valmiita kartonkirullia autoihin.

Teen myös jonkin verran sähköhommia tehtaan kunnossapidossa. Käyn esimerkiksi seisokkipäivinä huoltamassa laitteita. Työni on kolmivuorotyötä, joten jos ilta- tai yöaikaan tehtaan laitteisiin tulee joku vika, niin pyrin hoitamaan sen.

Työpäiväni sisältää yleensä samoja juttuja päivittäin, mutta vain asiakkaat ja kartongin määrät vaihtelevat. Tavallisen työpäivän aloitan katsomalla, mitä tilauksia on ajossa ja juttelemalla edellisen vuoron työntekijöiden kanssa. Meillä on tehtaan jälkikäsittelyssä kolme työpistettä ja vaihdamme työpistettä päivittäin.

Ennen Corexille tuloa työskentelin sähköasennusliikkeessä ja tein erilaisia kiinteistöjen ja omakotitalojen sähkötöitä. Sieltä minut lomautettiin.

Setäni oli töissä kunnossapidon päällikkönä Porin tehtaalla edellisen omistajan Corenso United Oy Ltd:n aikana ja hän vinkkasi hakemaan firmaan töihin. Yritys haki silloin sähköasentajia tuotantoon. Lähetin hakupaperit ja sain paikan.

Parasta tehtävien vaihtuvuus

Tällä hetkellä olen tyytyväinen nykyisen tilanteeseeni ja neljän erilaisen homman pyörittämiseen. Siinä on riittävästi tekemistä ja haastetta. Minua pyydettiin kyllä kartonkikoneen hoitajaksi, mutta en kokenut sitä omaksi hommaksi.

Omassa työssäni parasta on työtehtävien vaihtuvuus sekä se, että tietää minne tekee töitä ja mitä töitä pitää tehdä. Asioiden selkeys on tärkeää.

Voin suositella työskentelyä Corexilla kaikille, jotka tykkäävät kolmivuorotyöstä. Täällä saa tehdä töitä sisällä lämpimässä. Paljon töitä tehdään tietokoneella, mutta kyllä käsinkin hommia pääsee tekemään. ”