Uratarina - Kasper

Tuotanto-operaattori Kasper kuva

"Sopivan kokoinen yritys, jossa kaikki järjestyy mutkattomasti"

Kasper (23), tuotannon operaattori Corex Finlandin Porin kartonkitehtaan yhteydessä toimivalla uusiomassalaitoksella

”Porin kartonkitehdas on ollut työpaikkani nyt melkein kolmen vuoden ajan. Urani Corexilla alkoi kuitenkin jo vuonna 2018, kun tulin kesätöihin Porin kartonkitehtaan jälkikäsittelyyn pakkariksi. Sittemmin olen opetellut loputkin jälkikäsittelyn ja lastauksen työtehtävät. Nyt työskentelen uusiomassalaitoksella.

Corex on mielestäni juuri sopivan kokoinen yritys. Ei ihan muutaman henkilön paikka, mutta ei myöskään satojen työntekijöiden yritys, jossa on jo vaikea tavoittaa ketään. Corexilla kaikki asiat järjestyvät mutkattomasti ja siellä suorittamani oppisopimuskoulutuskin sujui sovitusti.

Vaikeistakin asioista pystytään puhumaan

Työnantajassa arvostan suoraselkäisyyttä eli keskinäistä luottamusta, jonka ansioista vaikeistakin asioista pystytään puhumaan. Työnantaja myös tukee työntekijöitä hyvin. Käytössä on liikuntaetu ja hyvistä tuloksista saa tuotantobonusta.

Työssäni parasta on se, että pystyn itse vaikuttamaan paljon moniin asioihin. Tavoitteena on tietty päämäärä, mutta matkaan sinne pystyy itse vaikuttamaan. Myös hyvä työporukka on tärkeä, sen ansiosta ei ärsytä aamuisin lähteä töihin.

Nykyinen työni on kolmivuorotyötä. Tiimit vaihtavat keskenään töitä osastolla päivittäin, näin kenenkään ei tarvitse koko ajan tehdä samoja hommia.

Työpäivän aluksi katsotaan tilauskanta läpi eli mitä ajetaan ja mitä on tulossa seuraavaksi. Lisäksi edellisen vuoron työntekijöiden kanssa käydään läpi vuoron tapahtumat ja mahdolliset ongelmakohdat. Koskaan ei kyllä ole kahta samanlaista työpäivää peräkkäin.

Oikein hyvä työpaikka!

Ennen Corexille tuloa olen ollut töissä metalliteollisuudessa sinkkivalimolla sekä leipomossa. Corexille päädyin, kun tuttavani vinkkasi yrityksen hakevan kesätyöntekijöitä. Olin Corexilla ensin töissä kolmessa eri pätkässä ja vakituisen työpaikan sain keväällä 2022.

Tavoitteeni Corexilla on oppia jokainen tuotantoon liittyvä homma jollain tavalla ja samalla sisäistää, mikä asia vaikuttaa prosessissa mihinkin.

Tulevaisuudessa haluaisin kartonkikoneen hoitajaksi. Se vaatii kuitenkin henkilöstöjärjestelyjä. Minun paikalleni pitäisi ensin ottaa joku muu töihin, ennen kuin minä voin lähteä opettelemaan koneenhoitajan hommia.

Voin kyllä suositella Corexia työpaikaksi myös muille, sillä yrityksessä asiat toimivat hyvin. Jos ei haittaa, että kädet tulevat välillä likaiseksi ja vuorotyö sopii, niin tämä on oikein hyvä työpaikka.”