Uratarina - Katja

Katja Iisakkala Hankintakoordinaattori kuva

"Opin työssäni koko ajan uutta"

Katja (45), logistiikka- ja hankintakoordinaattori Corex Finlandin Porin kartonkitehtaalla

”Aloitin työt Corexilla toukokuussa 2022. Pääasiallinen tehtäväni on vastata osaltani tehtaan kunnossapidon varastosta, tehdä osto- ja hankintapäätöksiä, seurata materiaalivirtoja sekä kehittää varaston toimintaa. Varaston järjestys, toimitusten vastaanotto, nimikkeiden hallinta ja saldokuri ovat osa työarkeani. Tarkoituksena on, että varaston toiminta olisi mahdollisimman optimaalista ja järkevää, ja se palvelisi mahdollisimman hyvin kunnossapidon tarpeita.

Työssä on mahdollisuus kehittyä jatkuvasti

Pääasiallinen tehtäväni on vastata osaltani tehtaan kunnossapidon varastosta, tehdä osto- ja hankintapäätöksiä, seurata materiaalivirtoja sekä kehittää varaston toimintaa. Varaston järjestys, toimitusten vastaanotto, nimikkeiden hallinta ja saldokuri ovat osa työarkeani. Tarkoituksena on, että varaston toiminta olisi mahdollisimman optimaalista ja järkevää, ja se palvelisi mahdollisimman hyvin kunnossapidon tarpeita. Työni on erittäin monipuolista.

Ympäristöarvot lisäävät työn mielekkyyttä

Ympäristön hyvinvointiin liittyvät asiat tuovat työhöni lisäarvoa ja kohtaavat oman arvomaailmani. Työ tuntuu silläkin tavalla mielenkiintoiselta ja mielekkäältä.

Olen nähnyt työvuosieni aikana paljon erilaista teollisuutta ja sitä, miten se kuluttaa tiettyjä luonnonvarantoja. Corexilla käytetään raaka-aineena ainoastaan kierrätyskuituja ja tuotteemme ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä. Se on huikeaa!

Corexilla on hyvä olla töissä. Työkaverit ovat todella mukavia. Corex koolla -tapahtumat sekä yhteiset aamu- ja viikkopalaverit lujittavat yhteishenkeä. Ne ovat käytäntöjä, joista kovasti tykkään, sillä ne tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta: Meillä kaikilla on yhteinen tavoite tuottaa laadukasta tuotetta, ja pitää pyörät pyörimässä.

Lisäksi monipuoliset työsuhde-edut kuten muun muassa kulttuuri- ja hyvinvointietu on asioita, joista pidän kovasti. Ne ovat plussaa, ja tuovat työntekijälle olon, että häntä ja hänen työtään arvostetaan.

Työhyvinvointiin liittyvät asiat on huomioitu Corexilla erinomaisesti. Laajat työterveyspalvelut toimivat, ja esimiehen kanssa voi mennä juttelemaan matalalla kynnyksellä, jos sille on tarvetta. Matala kynnys saa aikaan tunteen, että työpaikalla on olemassa tuki ja turva – ihmisläheinen ote edesauttaa työssäjaksamista.

Myös turvallisuusasiat on otettu todella hyvin huomioon. Työtavat ja työturvallisuus käydään joka aamu läpi yhteisessä palaverissa.

Pitkä ura koostuu pienistä palasista

Urani on ollut hyvin moninainen, ja minulla on monta eri koulutusta. Alkujaan olen valmistunut asiakaspalvelu- ja markkinointimerkonomiksi. Sen jälkeen opiskelin oppisopimuksella puusepäksi, ja kehitin itseäni edelleen, luin CNC-koneistajaksi ja -ohjelmoijaksi.

Työskentelin 11 vuotta koneistajana puualan yrityksessä. Tein myös intarsia viilutuksia Karibian-risteilyaluksille. Työ oli fyysisesti raskasta, ja siksi aloin jossain vaiheessa miettiä, etten pysty tekemään tätä eläkeikään asti. Lähdin hakemaan toimistotyötä. Työllistyin myynti tehtäviin, eräälle tehtaalle. Palvelin asiakkaita, kävin edustamassa jälleenmyyjillä, suoritin tarjouslaskentaa ja piirsin työmääräimiä tuotantoon AutoCadilla. Työhistoriaan kuuluu monta muutakin työtehtävää johdonassistentista tuotannonesimiestehtäviin.

Jokaisesta työpaikasta oppii jotakin

Vuosi sitten näin Corexin työpaikkailmoituksen hankintakoordinaattorin paikasta ja ajattelin, että tuo voisi olla sellainen työ ja ympäristö, joka soveltuu minulle hyvin ja mihin myös kokemukseni sopii. Näin on ollut, ja viihdyn.

Tulevaisuuden työnhakijoille haluaisin sanoa, että jokaisesta työpaikasta oppii aina jotakin – jotain jää aina käteen, vaikkei kyseistä työtä tekisikään loppuelämäänsä. Pitkäkin ura voi joskus koostua myös pienistä erilaisista palasista."