Uratarina - Petri

Kunnossapito-operaattori Petri kuva

"Työnantaja, joka on halukas kehittämään itseään"

Petri (57), kunnossapidon operaattori Corex Finlandin Porin kartonkitehtaalla

”Aloitin työt Corex Finlandin Porin kartonkitehtaan mekaanisen kunnossapidon osastolla noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Olen ollut samassa työtehtävässä kunnossapidon operaattorina koko ajan ja uskon olevani eläkkeelle pääsemiseen saakka. Se on edessä noin kahden ja puolen vuoden kuluttua, kun täytän 60 vuotta.

Arvostan sitä, että Corex on taloudellisesti vakaa työnantaja ja lisäksi meillä on Porissa hyvä ja avoin työyhteisö. Täällä ollaan rehellisiä ja asioista keskustellaan suoraan niiden omilla nimillä. Hienoa on myös se, että henkilöstökyselystä päätellen tuntuu siltä, että työnantajakin on halukas kehittämään itseään.

Parasta työssäni ovat kivat työkaverit, työn monipuolisuus, joka motivoi, sekä mahdollisuus joustavaan työaikaan. Ennen eläkkeelle lähtöä minulla olisi vielä siirrettävänä monien työvuosieni ja pitkän uran kokemus työkavereille ja työnantajalle, jotta he voisivat ottaa niistä hyödyn irti.


Monipuolista päivätyötä

Kunnossapidon operaattorin työ mekaanisen kunnossapidon osastolla on päivätyötä. Työpäiväni aikana teen esimerkiksi ennakkohuoltotöitä ja kierrän tehtaalla tutkimassa laitteita, korjaamassa niitä sekä tekemässä erilaisia asennustöitä.

Tämä on suhteellisen monipuolinen työ, eikä kahta samanlaista työpäivää ole. Olen yksi kartonkitehtaan vastuuasentajista. Tällä hetkellä työskentelen kartonkikoneella, mutta aikaisemmin tein töitä kartonkitehtaan ohessa toimivalla kierrätyslaitoksella.

Tehdas on mekaanisen kunnossapidon osalta jaettu osiin, ja vastuualueemme sekä hommat vaihtuvat noin puolen vuoden välein. Se tuo vaihtelua työhön.

Vakaa työnantaja tarjoaa monia mahdollisuuksia

Ennen Corexille tuloa olin 34 vuotta kemiantalouden alan yrityksessä pigmentinvalmistuksessa. Olin myös siellä mekaanisen kunnossapidon erilaisissa tehtävissä. Työt loppuivat, kun työpaikkani paloi. Sen jälkeen olin reilut vuoden kotosalla, kunnes näin lehdessä Corexin kesätyöpaikkailmoituksen.

Pääsin Porin kartonkitehtaalle kesätöihin, ja työsopimustani jatkettiin heti kesän jälkeen vuoden loppuun. Sitten olin muutaman kuukauden poissa, mutta keväällä 2021 tulin taas töihin määräaikaisella sopimuksella. Vuoden 2021 marraskuussa minut sitten vakinaistettiin.

Muille Corexia voi suositella työpaikaksi ilman muuta, sillä nuoremmille työntekijöille vakaa ja hyvä työnantaja tarjoaa monenlaista koulutusta sekä etenemismahdollisuuksia.

Minullekin he tarjosivat töitä, vaikka aina sanotaan, etteivät yli viisikymppiset enää pääse töihin. Minä kuitenkin pääsin.